Den første båtlasten med Teslas nye Model Y ankom Norge tidligere denne måneden, og allerede et par dager før august er over, troner den på toppen av registreringsstatistikken for elbiler her i landet.

Bil med Embret: Her ruller Model Y ut på norsk jord
1300 nye Teslaer kjørte av båten på Filipstad i Oslo fredag.
01:09
Publisert:

Ifølge nettsiden Elbilstatistikk.no, som følger registreringene i sanntid, er det registrert 887 Model Y denne måneden. På andre plass kommer Volkswagen Id.4 med 749, etterfulgt av Ford Mustang Mach-E med 661. Sistnevnte var den mest solgte forrige måned.

Teslas forrige bestselger, Model 3, kommer på fjerde plass med 601 nye registreringer. Model 3 er også den mest solgte elbilen i Norge i år, med 6878 registreringer, og Teslas mest solgte modell i Norge totalt sett, med over 30.000 biler.

Over halvparten av disse ble solgt det første året Model 3 kom til Norge, i 2019, som ble et veldig godt år for Tesla i det som fortsatt er et viktig marked for den store elbilprodusenten.

I fjor ble imidlertid omsetningen til Tesla Norway nesten halvert til 6,1 milliarder, et nivå som også lå under 2018 og 2017. Selskapet pekte da på at fabrikken hadde måttet stenge ned på våren på grunn av pandemien, og at det derfor oppsto leveranseproblemer.

Nå er altså Tesla tilbake med en ny modell i Norge, denne gangen en suv, som er en litt større modell enn Model 3. Det er ventet flere skip med hovedsakelig Model Y-biler til Oslo i september, som dermed også burde bli en god måned for Tesla på registreringsstatistikken.

Den offisielle statistikken for august publiseres i begynnelsen av september av Opplysningsrådet for veitrafikken.

Se testen av Model Y i videoen over saken!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.