I likhet med mange andre teknologiaksjer, fortsetter Tesla aksjen å stige. Aksjen er opp nesten syv prosent i timene etter børsåpning på Wall Street.

Nå er det først og fremst lastebilen Tesla Semi som får aksjen til å fly.

I et notat fra Elon Musk, som er gjengitt av amerikanske medier, fortalte toppsjefen at det nå er på tide å få lastebilen over i volumproduksjon.

Norske selskaper venter

Teknologioptimister har håpet at den elektriske lastebilen vil revolusjonere landeveistransporten i løpet av få år.

Tine og Asko tegnet seg allerede i 2016, men så langt har bilen aldri vært å se på norske veier. Også Posten har tegnet seg på listen til lastebilen ifølge Tesla skal få en rekkevidden på inntil 800 kilometer ved maksimalvekt og motorveihastigheter. Egne ladestasjoner skal kunne lade lastebilen til en rekkevidde på 640 kilometer med 30 minutters lading.

Asko bestilte 10 Telsa Semi, til en pris på 1,6 millioner kroner per bil, med en forventet levering er mot slutten av 2019 eller 2020.

Uken startet bra allerede mandag etter en melding om gode salgstalli Kina.

Tek-rally

Teknologi-indeksen Nasdaq composite passerte onsdag 10.000 poeng, opp 0,14.

Dermed fortsetter den vanvittige stigningen i teknologiaksjer. Siden 20. mars har indeksen gått opp over 45 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.