Tesla sier i en pressemelding torsdag at de vil tilbakekalle 53 000 biler av typen Model S og Model X på grunn av et potensielt problem med fastlåst håndbrekk.

Ingen ulykker

Her er Teslas Model X
Her er Teslas Model X (Foto: Fredrik Bjerknes)

Det er biler produsert mellom februar og oktober i 2016 som kan ha dette problemet, ifølge selskapet.

«Disse bilene kan ha et håndbrekk som ikke er produsert riktig fra en av våre tredjeparts leverandører, og som kan føre til at brekket ikke kan utløses etter at det først er brukt. Vi tror ikke dette vil føre til noe sikkerhetsproblem for våre kunder, og vi har ikke fått tilbakemelding om noen ulykker eller skader som følge av problemet. For å være på den sikre siden, så vil vi likevel skifte delen i disse bilene", skriver selskapet i meldingen. 

 Aksjekursen falt over én prosent på Wall Street etter nyheten kom. 

Kun fem prosent berørt

Tesla tror kun fem prosent av bilene - 2650 biler - produsert i perioden, har denne feilen, men sier i meldingen at de ikke vet hvilke biler som er berørt, og at de derfor velger å tilbakekalle alle bilene som er produsert. 

Ifølge presseansvarlig Even Sandvold Roland i Tesla Norge, er det allerede sendt ut en mail til alle kunder som er berørt av problemet. 

– Dette er et proaktivt tiltak vi gjør for å være helt på den sikre siden, selv om vi ikke tror at denne saken er grunn til bekymring for våre kunders sikkerhet, og vi har ikke sett en eneste ulykke eller skade relatert til den, skriver Roland i en mail. 

Tesla-eiere som har dette håndbrekket i sin bil, vil få opp en varsellampe som sier at håndbrekket trenger service. 

Les DNs test av Model X: Revolusjonen fortsetter dn+
Teslas nye «folke-SUV» gjør 0-100 km/t på 3,4 sekunder
DN har testet Tesla Model X. Dette er dommen.
04:19
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.