Toyota Motor Corporation presenterte planene under en konferanse i Detroit mandag kveld da de avduket den nyeste Camry-modellen.

– Camry har vært en av grunnene til at vi har investert 22 milliarder dollar i USA de siste 60 årene, og grunnen til at vi vil investere enda ti milliarder dollar her de neste fem årene, sier konsernsjef Akio Toyoda.

Hett tema

Produksjon i USA har seilt opp som tema blant bilprodusenter etter at påtroppende president Donald Trump flere ganger har kritisert selskaper som har valgt å investere i Mexico. Han har også truet disse selskapene med straffetoll. Blant dem han har kritisert for å produsere biler sør for grensen, er Ford, General Motors (GM) og Toyota.

Søndag opplyste Fiat Chrysler at konsernet vil skape 2.000 nye arbeidsplasser i USA. Selskapet planlegger å investere 1 milliard dollar innen 2020. 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.