Den japanske bilprodusenten Toyota tilbakekaller mer enn 2,4 millioner hybridbiler. Selskapet har avdekket en feil som kan føre til ulykker.

Tilbakekallingen finner sted bare en måned etter at Toyota tilbakekalte over 1 million hybridbiler verden rundt etter å ha avdekket et teknisk problem som kunne forårsake brann.

I Norge er det 14 689 biler som tilbakekalles, opplyser informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge til DN. Det er biler produsert mellom oktober 2008 og november 2014 som nå kalles tilbake.

Prius-modellen som nå tilbakekalles var hybridmodellen som solgte aller mest hos Toyota i denne perioden. I tillegg tilbakekalles Prius Plus og Auris fra samme periode.

Totalt tilbakekalles 6521 Prius, 2627 Prius Plus, og 5541 Auris-modeller.

– Tilbakekallelsen innebærer at vi tar bilene inn på verksted og skifter software i bilene. Det er ikke noen deler som skal byttes, men programvaren for motorstyring, sier Olsen.

Han opplyser at feilen, som kan forårsake motorstopp, er oppdaget i USA.

– Det er ikke kjent at feilen har oppstått i Europa, men vi velger å gjøre det globalt.

– Vi gjør jo dette for å ta ansvar for bilene og kundene. Vi er opptatt av kundenes sikkerhet og setter det foran alt, og derfor velger vi en tilbakekalling. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Norsk Hydro i dyp krise som kan utradere et helt Storebrand fra markedsverdien.
aldri, aldri invester i land med grønt i flagget
01:10
Publisert: