– Innen 2025 planlegger vi å selge 1 million elbiler i året, og innen den tid ønsker vi også å bli global markedsleder, sa bilgigantens merkesjef Herbert Diess under en presentasjon tirsdag.

– Elbiler vil bli Volkswagens merkevare, la han til.

Forrige uke kunngjorde Volkswagen at de vil kutte inntil 30.000 jobber. Rundt 23.000 av jobbkuttene vil skje i Tyskland. De resterende jobbene som skal kuttes er utenlands, hovedsakelig i USA, skriver den tyske avisen Handelsblatt.

Volkswagen har slitt med omdømmet etter at det ble kjent at de hadde manipulert med utslippsdata for å framstille sine dieselmotorer som langt mer miljøvennlige enn de egentlig er.

Rundt 11 millioner kjøretøy kjører rundt med slike motorer, og Volkswagen har gått med på å betale hundrevis av milliarder kroner i bøter og straffeavgift til myndigheter og bileiere verden over.

I forrige uke opplyste selskapet at de nå vil satse stort på elbilteknologi og utvikle over 30 nye elbilmodeller fram mot 2025.

Planen innebærer en investering på om lag 32 milliarder kroner i Tyskland de neste fire årene og ventes å skape 9.000 nye arbeidsplasser.

VW-konsernet, som også inkluderer Audi, Skoda, SEAT, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, MAN og Scania har over 624.000 ansatte verden over.

215.000 ansatte er i dag knyttet til produksjonen av VW-biler. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.