– Det er sjokkerende for oss at dette plutselig skal være en sikkerhetstrussel mot USA, sa Merkel da hun holdt tale under den store sikkerhetskonferansen i München lørdag.

Tyskerne er stolte av bilene sine, sa Merkel, som også viste til at BMWs største bilfabrikk ikke ligger i Tyskland, men i Sør-Carolina i USA.

Det beste nå vil være å gjenoppta samtalene og prøve å finne en løsning, mener statsministeren.

Bakteppet for uttalelsene er rykter om at USAs handelsdepartement nå skal ha konkludert med at import av biler til USA utgjør en trussel mot den nasjonale sikkerheten.

En slik konklusjon er det siste formelle elementet som må på plass før innføring av ekstratoll på biler som importeres fra Europa. En slik ekstratoll vil kunne ramme tysk bilindustri svært hardt.

USAs president Donald Trump har tidligere truet med en ekstratoll på 25 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.