En arbeidsgruppe fra Helsedirektoratet og Vegdirektoratet fikk i april i fjor jobben med å se på dagens ordning for eldre som skal fornye førerkortet. Oppdragsgivere var Samferdselsdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet. Nå anbefaler gruppa at aldersgrensen for helseattest heves fra 75 til 80 år, skriver VG.

– Vi både lever lenger og er friskere lenger. Jeg vil nå sammen med min kollega i Samferdselsdepartementet gå grundig igjennom rapporten for å se hva vi lander på, sier eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp).

Det anbefales i skrivet fra Vegdirektoratet at utviklingen følges nøye, slik at det eventuelt kan foretas endringer, både dersom erfaringene sier at trafikksikkerheten svekkes eller at folkehelsen ytterligere forbedres.

– Vi ønsker å gi eldre bilførere en enklere hverdag og samtidig frigi kapasitet hos fastlegene, sier Michaelsen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Eva Grinde: Personlighetstester har minimal verdi og kan sammenlignes med horoskoper
07:40
Publisert: