– Som et siste farvel til fossile biler blir den siste Volkswagen Golf satt i bestilling mot slutten av året, sier Ulf Tore Hekneby, direktør for Norges Volkswagen-importør Møller, i en pressemelding.

Det er blitt solgt 1,1 millioner personbiler fra Volkswagen i Norge på 75 år, og de siste årene har bilprodusenten introdusert mange elektriske modeller. På ti år er det importert 102.000 elbiler fra Volkswagen til Norge.

– Elbilutviklingen har frem til nå vært en formidabel suksess. Det skyldes nok både at nordmenn ønsker seg klimavennlige løsninger, et bredt utvalg elbiler i alle segmenter, men også politikernes vilje til å gi gode incentiver, sier Hekneby.

I september var den elektriske Volkswagen-modellen ID. 4 den nest mest solgte bilen i Norge.

I ti år på rad var Volkswagen Golf Norges mest solgte bil, og i 2013 kom den elektriske varianten av modellen på markedet. De siste årene har Volkswagen kommet med flere nye modeller i den helelektriske ID-serien. De mest solgte modellene til Volkswagen i Norge har i mange år vært elektriske.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bil med Embret: – En bil som kommer til å slå an hos veldig mange
Du blir i overraskende godt humør av å sitte bak rattet i VW ID Buzz.
02:44
Publisert: