Volkswagen ønsker å utsette rettssaker i USA etter å ha blitt sammenlignet med Hitler og nazistene i en fersk dokumentar. Bilprodusenten mener at sjansen for en rettferdig rettssak om selskapets juks på utslipp er borte, skriver Financial Times.

I dokumentaren «Dirty Money», som ble sluppet på Netflix forrige uke, etterfølges bilder fra Volkswagens utslippseksperimenter fra 2014 der apekatter blir utsatt for eksos, med bilder av Hitler for en eksplisitt sammenligning med holocaust.

De fleste amerikanske eiere av bilene som ble omfattet av utslippsjukset som ble avdekket i 2015, inngikk forlik i 2016. Rettssakene gjelder rundt 2000 saksøkere, der den første rettssaken skulle opp i slutten av februar.

Advokat Michael Melkersen, som representerer mer enn 300 amerikanske dieselkunder, ble intervjuet i dokumentaren, og uttalte dette om apeeksperimentene.

– Man kan ikke unngå å tenke tilbake gjennom historien av andre hendelser som involverer individer som blir gasset av en person som faktisk var på åpningen av den første Volkswagen-fabrikken, sa Melkersen ifølge FT.com.

Volkswagens toppsjef Mathias Müller, har tidligere gått ut og beklaget eksperimentene. Og selskapet mener at Melkersen «i forkant av rettssaken skal ha gått med på at han ikke ville hente frem inflammatoriske aspekter ved tysk historie, som ikke har relevans for forbruker bedragerisaken».

Bilprodusenten ønsker at rettssakene skal utsettes seks måneder slik at juryen ikke skal være påvirket.(Vilkår)

Her er Jaguar I-Pace
DN har kjørt Jaguars første elektriske bil I-Pace, og bilen viser lovende takter.
01:21
Publisert: