Volkswagen åpnet denne uken for forhåndsreservasjoner på sin kommende elbil ID.3. Selv uten pris tilgjengelig har flere tusen nordmenn allerede betalt inn 10.000 kroner for å sikre seg en av de første versjonene av bilen. Spesialversjonen ID. 3 1ST.

– Vi opplevde en enorm pågang da vi åpnet løsningen i går og er stolte og ydmyke for interessen for ID. 3 1ST i Norge. Allerede nå etter en dag har vi flere tusen forhåndsbestillinger, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Volkswagen i Norge.

Volkswagen-fabrikken sier 10.000 reservasjoner kom inn det første døgnet, men den norske importøren ønsker ikke å gå ut med mer konkrete tall for antall reservasjoner i Norge. Nettsidene der bilen kan bestilles brøt sammen rett etter lansering onsdag formiddag, men kom opp igjen onsdag kveld. Interesserte kunder må legge inn personopplysninger og betale et depositum på 10.000 kroner for å komme på listen.

– Vår løsning er en forhåndsbestilling som innebærer at kunder som har fått bekreftet plass, har sikret seg muligheten til å tegne salgskontrakt for ID. 3 1ST når prisene er klare og vi åpner for endelig bestilling til høsten, sier Edvardsen-Eibak.

Spesialversjon

Produksjonen av ID. 3 1ST starter opp i november 2019 og utleveringer starter i midten av 2020. Spesialmodellen Volkswagen ID. 3 1ST vil leveres med et batteri med 58 kWh nettokapasitet og med en estimert rekkevidde på inntil 42 mil målt etter den nye WLTP-testsyklusen.

1ST er en spesialmodell ferdig spesifisert i tre ulike utstyrsversjoner, skreddersydd for det norske markedet, med et totalvolum fra fabrikken for den første begrensede serien satt til 30.000 eksemplarer.

Hvor mange av disse som kommer til Norge, vil ikke den norske importøren gå ut med.

Senere kommer det andre versjoner av bilen med en rekkevidde som skal variere mellom 33 til 55 mil.

320.000 kroner?

Volkswagen har ennå ikke kommet med pris på den nye elbilen, annet enn å si at den skal koste under 40.000 euro i Tyskland. Trekker vi fra tysk moms på 19 prosent så ender vi opp med i underkant av 320.000 norske kroner. Det stemmer i og for seg ganske godt med prisforskjellen på Teslas innstegsmodell Model 3 i Tyskland og Norge. Bilen som koster 44.500 euro i Tyskland, har en pris på 367.700 i Norge.

Senere kommer en innstegsmodell som skal ha en pris under 30.000 euro. Det blir uten tysk moms i underkant av 240.000 norske kroner.

Bilen får sin offisielle premiere under bilutstillingen i Frankfurt til høsten, da skal også den offisielle prisen kunngjøres, og kundene kan da fullføre kjøpet sitt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.