Torsdag offentliggjorde Volkswagen prisen for sin første elektriske suv, ID. 4. Bilen, som er bygget på samme plattform og i bunn og grunn er en direkte konkurrent til Skoda Enyaq, starter som 1 ST-versjon på 426.900 kroner. Det er omtrent 25.000 kroner lavere enn sammenlignbar modell fra søstermerket.

–Vi har jo noen strategiske konkurrenter, uten at Skoda Enyaq kanskje regnes inn der. Vi mener denne bilen er veldig konkurransedyktig der den leveres ferdig spekket med null kompleksitet, sa Harald Edvardsen-Eibak, som er direktør for Volkswagen i Norge i et pressemøte torsdag.

Les mer om ID. 4 her: Blir dette den nye folkesuven?

Volkswagen ID. 4 blir den andre modellen i den helelektriske ID-serien, og kommer etter planen til Norge i slutten av året. Bilen kommer i to versjoner, men med samme batteripakke på 77 kWh netto. Rekkevidden på begge to er i underkant av 500 kilometer. Max-versjonen har alt av utstyr til er pris på 509.500 kroner. Firehjulsdrift kommer ikke før sommeren neste år, men der har ikke Volkswagen noen pris ennå. For Skodas modell koster firehjulsdriften 29.000 kroner. Da øker også hengervekten fra 1000 til 1200 kilo.

Fire ting DNs bilanmelder liker med Volkswagen id. 3 – og én ting han misliker
Volkswagen id. 3 er den viktigste modellen som kommer til Norge i år.
01:30
Publisert:

For omtrent 14 dager siden startet Volkswagen utleveringene av ID. 3. Det har vist seg å være en god suksess foreløpig, med 1300 registreringer så langt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.