Foreløpig har det ennå ikke kommet en bil ut på veien i den nye elektriske ID-modellserien til Volkswagen. Men under bilutstillingen i Los Angeles viser den tyske bilgiganten likevel den syvende konseptbilen i ID-familien. Stasjonsvognen ID Space Vizzion er bygget på samme plattform som de andre modellene som kommer, blant annet ID 3 som blir å se på norske veier til sommeren.

De konkrete data for denne modellen er et batteri på 82 kWh som skal gi en rekkevidde på opp til 590 kilometer. Bilen kan hurtiglades på hastigheter opptil 150 kW. For den firehjulsdrevne varianten, leverer motorene en effekt på 340 hestekrefter som igjen sørger for en akselerasjon fra null til 100 km/t på 5,4 sekunder. Den elektriske arkitekturen gjør det mulig å fokusere på aerodynamikk, og luftmotstanden skal være svært lav, og sørger for bedre rekkevidde.

Volkswagen oppgir et bagasjerom på 586 liter i sin første elektriske stasjonsvogn.
Volkswagen oppgir et bagasjerom på 586 liter i sin første elektriske stasjonsvogn. (Foto: Volkswagen)

Innvendig skal alle materialer være såkalt bærekraftige. Det betyr kunstig skinn som går under navnet Appleskin, med blant annet overskuddsmaterialer fra eplejuice-produksjon. Innvendig er det heller ikke krom, men en maling som skal ligne. Cockpiten er heldigital, og all relevant kjøreinformasjon skal dukke opp i et AR-head-up-display. Resten av informasjon om lyd og komfort, styres via en trykkfølsom skjerm som er plassert midt i dashbordet.

Det kan virke som vi går en knappeløs fremtid i møte. Her er interiøret i Volkswagen ID Space Vizzion.
Det kan virke som vi går en knappeløs fremtid i møte. Her er interiøret i Volkswagen ID Space Vizzion. (Foto: Volkswagen)

Konseptbilen skal vise hvordan produksjonsmodellen vil se ut når den kommer i slutten av 2021. Innen den tid skal altså kompaktbilen ID 3 komme til sommeren 2020, før en suv-modell, ID 4 kommer litt senere på året. Volkswagen har i tillegg vist et konsept som minner om den gamle folkevognbussen og en Buggy-lignende bil.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her ser du (nesten) Volkswagens kommende elektriske suv
Volkswagen hadde premiere for ID 3 i Frankfurt. Inne i et glassbur stod også neste elbil ut; en kompaktsuv.
00:46
Publisert: