– Vi skal fremdeles være en leverandør av fremragende kjøretøyer, men kjernevirksomheten skal utvides. Volkswagen-biler vil bli til en enhet på hjul, de skal bli en del av nettet, en del av økosystemet fra vårt perspektiv, og ikke minst fra kundenes perspektiv. Du skal logge deg på en app, og da skal du ha tilgang til alle tjenester som du trenger, det er fordelen for kundene. Vi vil gjerne designe fremtidens mobilitet selv, sa Jürgen Stackmann, som er toppsjef for salg og marketing i Volkswagen under et arrangement i Berlin torsdag.

Under paraplyen «Volkswagen We» skal bilgiganten utvikle en rekke tjenester og tilbud for fremtidens bilbrukere. Blant annet et eget operativsystem som skal ligge til grunn i alle selskapets biler fra og med I.D. Neo kommer i 2020. Deretter skal Volkswagen lansere en helt portefølje med elektriske biler under I.D.-navnet, i alle segmenter. Systemet skal sørge for at bilprodusenten alltid er i kontakt med sine kunder, i tillegg til å tilby ulike tjenester som kundene er interessert i. Blant annet skal bilene kunne oppdateres over nettet, slik Tesla har hatt stor suksess med.

Tidligere i sommer var Stackmann og en rekke av ledende personer i Volkswagen på besøk i Oslo. Da fortalte han at Norge kom til å bli et særdeles viktig marked for de nye elektriske bilene fra den tyske produsenten. Ikke bare fordi det norske elbilmarkedet er velutviklet, men også fordi nordmenn er langt fremme på teknologi generelt og har et stabilt nett som gjør at bilene kan være tilkoblet.

Allerede neste år starter Volkswagen med bildeling i Berlin, der 2000 elektriske Golf skal deles under navnet «We share». Dette konseptet skal utvides til kjernemarkedene i resten av Europa og i enkelte byer i USA og Canada. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her er grunnen til at elbilene lar vente på seg
Volkswagen venter til 2020 med neste elbil, men viser i mellomtiden en uten ratt og pedaler.
02:06
Publisert: