Under bilmessen i Detroit har bilgigantene Volkswagen og Ford kunngjort at selskapene skal inngå en allianse.

Det er i første omgang snakk om å samarbeide om nyttekjøretøyer og mellomstore pickuper i 2022. Planen er at samarbeidet skal vises på bunnlinjen allerede i 2023.

I tillegg til dette skal partene ha underskrevet en intensjonsavtale om mulig samarbeid på selvkjørende biler, mobilitetstjenester og elbiler.

– Volkswagen og Ford vil utnytte våre kollektive ressurser, innovasjonsmuligheter og komplementære markedsposisjoner for enda bedre å betjene millioner av kunder over hele verden. Samtidig vil alliansen være en hjørnestein for vårt arbeid for å forbedre konkurranseevnen, sier Herbert Diess, sjef for Volkswagen Gruppen i en pressemelding.

Samlet solgte de to gigantene 1,2 millioner nyttekjøretøyer i 2018, blant annet av populære modeller som Ford Transit og Ranger, samt Volkswagen Transporter, Caddy og Amarok.

Ifølge pressemeldingen skal Ford bygge en mellomklasse pickup for begge merker i 2022, samt større nyttekjøretøyer for det europeiske markedet, mens Volkswagen skal bygge en mindre, urban varebil.

Bransjeavisen Automotive News Europe mener partnerskapet viser det økende presset på globale bilprodusenter med store utgifter til å utvikle elektriske og selvkjørende biler, i tillegg til å utvikle teknologi i møte med stadig tøffere utslippskrav for forbrenningsmotorene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Har du lagt merke til hvor ofte Johannes Høsflot Klæbo drikker under intervjuene? Dette kan være forklaringen
01:37
Publisert: