– Det er en stor dag for oss å undertegne en så betydelig avtale og samtidig motta bestilling på 360 Amarok her på Lutvann i dag, sier Håkon Wirak, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy.

Avtalen er den største enkeltkontrakten som noensinne er inngått mellom importøren og en norsk kunde, og har en varighet på inntil syv år.

I januar 2017 utlyste regjeringen anbudet på nye feltvogner i Heimevernet. I første omgang er det snakk om 360 feltvogner, men anbudsdokumentet åpnet for levering av til sammen 700 kjøretøy. I statsbudsjettet for 2018 er det satt av en kostnadsramme på 551 millioner kroner til prosjektet.

– Hvor mye er kontrakten verdt?

– Det vi har tall på nå er initialanropet og det er på rundt 338 millioner eks moms. I tillegg er det serviceavtalen og mulighet for flere kjøretøy ref pressemelding, men den har vi ikke tallfestet per nå, skriver informasjonssjef for Volkswagen Anita Svanes i en sms til DN.

Avtalen som nå er signert gjelder i tillegg inntil 20 år for service og ettermarkedstjenester etter at siste bil er levert. Anbudet er på minimum 360 feltvogner, med opsjon på inntil 700 biler totalt på samme avtale.

– For Heimevernet vil de nye feltvognene bidra til økt operativ evne for innsatsstyrkene i hele landet. Nå er vi ivrige etter å ta fatt på det endelige og viktige design og utviklingsløpet frem mot leveransene. Vi ser frem til et godt samarbeid med Harald A. Møller, og vi har store forventninger til leveransene, sier sjef Forsvarsmateriell landkapasiteter brigader Morten Eggen.

Heimevernet har i dag feltvogner fra Mercedes-Benz som har vært i bruk siden 80-tallet. Ifølge statsbudsjettet har bilene passert beregnet levetid. I tillegg er flere krav til sikkerhet ikke oppfylt. Vognene har hverken veltebøyler eller sikkerhetsseler for passasjerer.

De nye bilene er av typen Volkswagen Amarok som kommer delvis modifisert fra fabrikk før de går til påbygger i Nederland, der selskapet Modiforce står for modifiseringen. Selskapet har erfaring fra tilsvarende ombygginger for det nederlandske forsvaret.

Levering av bilene starter i juli 2019.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sitter som en konge i verdens beste bil
Den er like firkantet som før og koster skjorta, men du kommer deg frem der du vil.
02:24
Publisert: