For et år siden informerte Volkswagen om at selskapet i løpet av fem år skulle bruke 34 milliarder euro på å utvikle elektriske og selvkjørende biler.

Daværende VW-topp Herbert Diess, som overtok som konsernsjef etter Matthias Müller i april i år, beskrev ifølge Reuters satsingen som «den største produkt- og teknikkoffensiven i merkets historie».

50 millioner elbiler

I et ferskt intervju med Automotive News sier Diess at Volkswagen har tatt høyde for å kunne produsere 50 millioner elbiler de nærmeste årene. VW skal blant annet ha foretatt investeringer for å sikre batterileveranser for å kunne klare så store volum.

VW-sjefen sier rett ut at selskapet vil vinne priskrigen mot pioneren Tesla med god margin. Diess sa blant annet at kostnadsgrunnlaget for neste generasjon elektrisk VW Golf vil bli kuttet med 40 prosent.

«En mye bedre bil»

– 40 prosent kostnadskutt, men en mye bedre bil; dobbel rekkevidde, større plass, men likevel en kompakt bil utvendig. Vi kommer til å være aggressive på pris. Vi kommer til å havne langt under Tesla, og vi har alle økonomiske fordeler med vår størrelse og at bilen er spesialdesignet, sier Diess til Automotive News.

Det skal ifølge Ny Teknik være opplysninger om at Volkswagens billigste elbiler kan få en pris på under 20.000 euro (cirka 192.000 kroner) i løpet av et par år.

Totalt ble det solgt rundt én million elbiler i verden fjor, hvorav rundt halvparten i Kina. Dette var en økning på 54 prosent fra året før, ifølge the International Energy Agency.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Det vil være en katastrofe for dette landet.
Tidligere utenriksminister Boris Johnson mener Storbritannia er i ferd med å bli en koloni.
01:03
Publisert: