– Tesla er ikke nisje.

Det sa konsernsjef i Volkswagen, Herbert Diess, under lanseringen av Golf kombi i Wolfsburg torsdag ifølge Bloomberg.

Den siste tiden har det vært god stemning mellom Diess og konsernsjef i Tesla, Elon Musk.

Bloomberg publiserte forrige måned en kommentar som kritiserte Diess rolle i dieselskandalen fra 2015.

Kort tid etter kommenterer Musk på Twitter:

«Herbert Diess gjør mer enn noen annen bilprodusent for å satse elektrisk. Det beste for verden burde komme først. For hva det er verdt, han har min støtte»

«Bromance»

Bloomberg beskriver relasjonen mellom Diess og Musk som en spirende «bromance». Mens Musk uttaler sin respekt for Diess satsning på elektrisk, er Diess klar på at de ser Tesla som en konkurrent de tar veldig seriøst.

Under lanseringen i Wolfsburg torsdag avfeide Diess reportere som hintet om at Tesla kan få problemer fordi de er for små.

– Teslas Model 3 er en stor serie og selskapet er en av de største produsentene av elektriske bilbatterier. Vi har stor respekt for Tesla, sa Diess ifølge Bloomberg.

Etter oppgangen tidligere i uka er Tesla tilbake over General Motors Co. som den største amerikanske bilprodusenten målt etter markedsverdi.

Musk ser lyst på fremtiden

Teslaaksjen steg 18 onsdag kveld, noe som var betydelig bedre enn ventet.

Dette er den største oppgangen på 6,5 år skriver Bloomberg.

Tesla melder om et resultat på 143 millioner dollar, eller 80 cent per aksje, i tredje kvartal, mot 311 millioner og 1,82 dollar i tilsvarende kvartal ifjor. Justert for engangskostnader var resultatet på 342 millioner, eller 1,91 dollar per aksje, mot et justert resultat på 3,02 dollar for et år siden.

Ifølge Reuters er det store spørsmålet hvor raskt Tesla får produksjonen i gang ved sin nye fabrikk i Shanghai for å nå målet om å produsere 500.000 biler i året.

Da Model 3 ble satt i produksjon i 2017 tok det et helt år å få produksjonen opp på målet som var 5000 biler i uken. Det var seks måneder mer enn hva Tesla forutså(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.