Volkswagen tror at annenhver bil fra bilgiganten vil være en suv i 2025, og oppfører seg deretter. Innen den tid hevdes det at Volkswagen skal ha 30 forskjellige modeller i suv-segmentet rundt omkring i verden. Denne uken ble en ny minstemann i suv-klassen lansert i den nye T-Cross. Dette blir den femte suven som tilbys på det norske markedet, sammen med T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace og Touareg.

Bilen er bygget på samme plattform som Polo, men er større enn slektningen. Bilen er 4,11 meter lang, noe som er over fem centimeter lenger enn Polo, i tillegg er den 1,56 meter høy, som er 11 centimeter mer enn Polo. Sammenlignet med dagens minste suv-modell fra merket, T-Roc, er nykommeren 12 centimeter kortere, mens akselavstanden er tre centimeter mindre med sine 2,56 meter. Det gir et bagasjerom som kan endres fra 385 til 455 liter etter hvordan du regulerer baksetene som kan skyves 14 centimeter i lengderetningen. Det er faktisk større enn bagasjerommet i T-Roc. Legger man ned setene sitter man med et bagasjerom på 1281 liter.

Bilen skal lanseres i Norge våren 2019, og kommer da med en bensinmotor på 115 hestekrefter kombinert med DSG-girkasse. Volkswagen antyder en frapris under 280.000 kroner. Bilen kommer ikke med firehjulsdrift.

I Norge er det nok enda mer spenning knyttet til Volkswagen første helelektriske suv, I.D. Crozz som skal lanseres i 2020.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Audis første elbil på plass i Norge
7500 nordmenn har reservert Audi e-tron, nå får de endelig mulighet til å se den.
01:35
Publisert: