En mindre bevart hemmelighet enn Volkswagens andre modell i ID-familien skal godt gjøres. Likevel var det først onsdag ettermiddag ID. 4 fikk sin verdenspremiere.

Denne uken åpner Volkswagen også opp for bestilling av bilen de kaller en Norgesmodell. Litt etter samme mal som for kompaktbilen ID. 3 kommer den i to lanseringsmodeller, ID. 4 1 ST og ID. 4 1 ST Max.

Begge har et batteri på 77 kWh netto, og rekkevidden ligger på 496 kilometer for ID. 4 1 ST og inntil 487 kilometer for ID. 4 1 ST Max. Det har antagelig med hjulvalget å gjøre. Og her kommer også det mest norske inn.

Norske felger

– Norge har vært et svært viktig marked for Volkswagens elektriske biler. Erfaringer fra Norge er brukt i utviklingen av ID.-modellene, og vi har vært involvert i samarbeidet med fabrikken på en helt annen måte enn noe gang tidligere. Derfor er det en litt morsom gest at felgene til ID. 4 1 ST-modellene har fått norske navn, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Volkswagen i Norge.

Drammen og Narvik er navnet på felgene.

Selv om det kalles «Norgesmodell», er åpenbart ikke disse bildene tatt i Norge.
Selv om det kalles «Norgesmodell», er åpenbart ikke disse bildene tatt i Norge. (Foto: Volkswagen)

– Allerede i morgen, dagen etter verdenspremieren, deler vi norske priser og vil åpne for bestilling, sier Edvardsen-Eibak.

I motsetning til sin lillebror, ID. 3 som er bygget på samme plattform, blir kompakt-suven mer praktisk, med større plass, mulighet for tilhengerfeste og takstativ. De firehjulsdrevne modellene kommer på et senere tidspunkt.

Lanseringsmodellene får en motoreffekt på 204 hestekrefter, som ID. 3, men batteriet på 77 kWh netto er større enn ID. 3s 58 kWh og gir lengre rekkevidde. Bilen kan hurtiglades med inntil 125 kW effekt, noe som gjør at kundene kan øke rekkevidden med 320 km på cirka 30 minutter (WLTP). ID. 4 har en lengde på 4,58 meter, en bredde på 1,85 meter og høyden er 1,63 meter.

Utstyr

Av standardutstyr på de to modellene kan det nevnes ryggekamera, tosoners klimaanlegg og oppvarmet frontrute. Navigasjon, samt assistentsystemer som «Front Assist», «Adaptive Cruise Control» og «Lane Assist». Som ID. 3 kommer den med varmepumpe, men også tilhengerfeste som standard. Max-modellen har det meste som tilbys av utstyr.

Interiøret i Volkswagen ID. 4, minner mye om lillebror ID.3.
Interiøret i Volkswagen ID. 4, minner mye om lillebror ID.3. (Foto: Volkswagen)

Begge lanseringsmodellene er begrenset til et totalt antall på 27.000 biler, og utleveringene starter i januar 2021.

Skodas elektriske suv Enyaq er en nær slektning av denne bilen, og med samme batteristørrelse og ytelse som ID. 4 starter den på 450.000 kroner. Enyaq kan allerede bestilles i flere forskjellige batteristørrelser, som gjør at innstegsprisen på denne er på 350.000 kroner.

Tesla Model Y som kommer neste år har en innstegspris på 535.000 kroner, med firehjulsdrift og en rekkevidde på drøye 50 mil.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fire ting DNs bilanmelder liker med Volkswagen id. 3 – og én ting han misliker
Volkswagen id. 3 er den viktigste modellen som kommer til Norge i år.
01:30
Publisert: