For over fem år siden, under bilutstillingen i Frankfurt i 2015, viste Volkswagen frem Tiguan GTE. Altså en ladbar hybrid-versjon av det som er Europas mest solgte suv.

Først nå er det mulig å kjøpe bilen som har fått navnet Volkswagen Tiguan eHybrid. Så spørs det om tiden har gått fra den ladbare hybriden her i Norge, nå som Volkswagen snart starter leveringene av den helelektriske suven ID.4.

Tiguan eHybrid får en systemeffekt på 245 hestekrefter og 400 Nm dreiemoment. Batteriet er på 13 kWh, som gir mulighet til utslippsfri kjøring med en elektrisk rekkevidde på inntil 49 kilometer. Du kan også trekke tilhenger på inntil 1800 kg. Bilen er kvikk, og akselererer fra null til 100 km/t på 7,5 sekunder. Ulempen er selvsagt at suven ikke kommer med firehjulsdrift.

100.000 å spare

Den største fordelen er en svært gunstig pris. Tiguan eHybrid starter på 408.700 kroner. Det betyr at den er over 100.000 kroner billigere enn samme utstyrte bil med dieselmotor, dsg-girkasse og firehjulsdrift. Prisen ligger tett opptil den foreløpige billigste versjonen av elbilen ID. 4, som heller ikke kommer med firehjulsdrift ennå.

Bagasjerommet er på 476 liter, mot dieselversjonens 615 liter, og elbilen ID. 4s 543 liter. Med basisversjonen «Life» får du utstyr som «Front Assist» nødbremssystem, «Lane Assist» kjørefeltassistent, adaptiv cruisekontroll og full LED-lykter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette kan bli bestselgeren i 2021
Men Volkswagen id.4 kommer ikke med firehjulstrekk før til sommeren.
01:45
Publisert: