Nå gransker det amerikanske Finanstilsynet (SEC) om Volkswagen påvirket aksjekursen i forbindelse med aprilspøken om navnebyttet, rapporterer Der Spiegel.

Aprilspøken kom ikke 1. april, men i forkant. Plutselig lekket det ut opplysninger om at datterselskapet skulle bytte navn til «Voltswagen of America» for å få økt oppmerksomhet rundt bilprodusentens satsing på elbiler. Medier over hele verden formidlet nyheten om det tiltenkte navnebyttet, som også ble bekreftet av Volkswagens talspersoner.

Dagen etter viste det seg at «nyheten» bare var en aprilspøk og Volkswagen ble tvunget til å be om unnskyldning fordi mange mente selskapet gikk for langt med pr-trikset, skriver DI.se.

Kan få rettslige konsekvenser

Nå risikerer dessuten saken å få rettslige konsekvenser, etter at Volkswagen-aksjen steg kraftig i midten av mars i etterkant av at selskapet hadde presentert store satsinger på elbilområdet. Aksjekursen ble ikke nevneverdig påvirket da informasjonen om «navnebyttet» ble kjent, men det amerikanske Finanstilsynet (SEC) har likevel bestemt seg for å se nærmere på saken.

Utredningen skal være i en tidlig fase, men myndighetene skal ha begjært informasjon fra det amerikanske datterselskapet.

Volkswagen har ikke ønsket å kommentere utredningen, men oppgis å samarbeide med SEC.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.