I Tyskland har Volvo satt i gang en reklamekampanje som oppfordrer kundene til å «ikke kjøpe denne bilen», hevder Bloomberg.

Volvo ønsker at kundene skal leie biler på et slags abonnement, på samme måte som du abonnerer på Netflix eller Spotify. Dette skal skille seg fra ordinære leasingkontrakter der abonnementet ikke har noen nedbetalingstid eller skjulte ekstrakostnader ved endt periode.

En fast månedskostnad skal dekke reparasjoner, forsikringer, skatter, assistanse, dekkskift og diverse andre utgifter. Prisen varierer fra 498 euro i måneden for en standardversjon av Volvo XC40, til 929 euro for en toppklasse XC90 suv.

Volvo venter at halvparten av kundene vil være abonnenter innen 2025, skriver Bloomberg.

Volvo er ikke de eneste som forsøker seg på abonnement. Ford Motor tilbyr biler på et abonnement til rundt 400 dollar i måneden, og Porsche, Mercedes-Benz og Cadillac lar sjåfører bytte ut modellene flere ganger i året for en månedlig sum på omkring 1000 til 2000 dollar, skriver Bloomberg.

Nedsiden ligger i at det fortsatt er betydelig billigere å kjøpe eller lease. Ifølge Bloomberg kan du lease en XC40 for omtrent 300 euro, noe som er 40 prosent under abonnementsprisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hør det britiske reklamebyråets avskjedssang til EU
00:00
Publisert: