1. august i år gikk Øystein Herland av som sjef for den norske Volvo-importøren, etter å ha firedoblet Volvo-salget i løpet av 20 år. Nå er erstatteren klar.

Rita Kristin Broch er ansatt som ny administrerende direktør for Volvo Car Norway as. Broch kommer fra stillingen som administrerende direktør i Diplom-Is og begynner i Volvo før nyttår.

– Å bli en del av Volvo-familien er en unik mulighet. Bilmarkedet er preget av både endringer i forbrukerpreferanser og store teknologiske omveltninger, noe som setter bransjen i forkant av den globale utviklingen. Samtidig er Volvo en sterk merkevare som har forberedt seg godt på endringene bilindustrien skal gjennom fremover. Jeg setter stor pris på å ha fått muligheten til å bli en del av denne viktige fremtidsreisen sammen med Volvo-teamet og alle våre dyktige forhandlere, sier Rita Kristin Broch, i en pressemelding.

Fjerde kvinne

Før hun kom til Diplom-Is var Broch toppleder i Sunkost as, og før det igjen for Raise Gruppen (tidligere Nikita Gruppen as). Hun er utdannet siviløkonom ved Handelshøyskolen BI.

I en mannsdominert bransje, blir Broch en av fire kvinner som leder et bilmerke i Norge. Fra før er Elin Sinervo merkesjef for Audi, Irene Solstad er sjef for Kia og Karianne Westby leder den norske Mazda-organisasjonen.

– Bilbransjen står foran store endringer og det vil være behov for å se på bransjen med nye øyne fremover. I tillegg til sine spennende perspektiver, tar Rita med seg bred erfaring fra store selskaper innen varehandel og industri og har arbeidet med flere typer bransjer og markeder som har gjennomgått endring. Vi er helt sikre på at Rita, med sin kompetanse og erfaring, vil lede Volvo på en meget god måte inn i fremtiden, sier Michel De Coninck, leder for Volvo Cars’ avdeling for Vest-Europa.

Den norske Volvo-importen er eid av bilprodusenten i Göteborg, og omsatte i fjor for 5,7 milliarder kroner etter å ha solgt drøye 11.000 nye biler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.