– Volvo har hatt et sterkt første halvår og solgt mer biler enn noensinne tidligere, sier Volvos konsernsjef Håkan Samuelsson torsdag morgen.

Den svenske bilprodusenten Volvo kan vise til en kraftig salgsøkning for andre kvartal 2018. Volvo solgte 148.493 enheter for 170,2 milliarder svenske kroner på global basis i andre kvartal. Det er 14,6 prosent høyere enn andre kvartal i fjor, da det globale salget endte på 148,5 milliarder.

Første halvår 2018 er salget totalt på 317,6 milliarder svenske kroner for bilkonsernet.

Konsernsjef Håkan Samuelsson i Volvo sier seg svært fornøyd med Volvos sterke resultater.
Konsernsjef Håkan Samuelsson i Volvo sier seg svært fornøyd med Volvos sterke resultater. (Foto: Bertil Ericson / TT / NTB Scanpix)

Vokser globalt

Mens Volvo lenge har solgt bra i de nordiske landene, merker er det særlig de utenlandske markedene som nå drar opp Volvos bilsalg. I fjor vokste bilsalget i Kina med 18 prosent, USA med hele 40 prosent og Europa med seks prosent.

Kina er Volvos største marked, etterfulgt av USA og så Sverige. Europa Volvos viktigste marked hvis man ser på verdensdeler, med en salgsandel på 52 prosent første halvår.

Nå ser konsernsjef Samuelsson for seg at Volvo skal bli en stor aktør på det internasjonale markedet.

– Gjennom perioden har vi lansert vår nye S60 og åpnet en fabrikk i USA, hvilket gjør at vi lager et sant globalt fotavtrykk for aller første gang, sier han.

Markant vekst også i Norge

I Norge er det registrert 6188 nye Volvo personbiler så langt i 2018, ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken. Det utgjør 8,8 prosent av registreringer i 2018 og gjør Volvo til det femte mest solgte bilmerket i Norge.

I fjor var antall norske Volvo-registreringer på 5560 første halvår for personmarkedet, hvilket utgjør en betydelig vekst på 11,3 prosent.

Sterkt resultat

Volvo hadde totale driftsinntekter på 66 milliarder svenske kroner i andre kvartal. Driftsresultatet endte på 4,23 milliarder svenske kroner. Resultatet før skatt for den svenske bilprodusenten endte på 3,89 milliarder svenske kroner, tilsvarende 3,58 milliarder norske.

Med det sterke tallene forventer Samuelsson at 2018 skal endte som nok et rekordår for selskapet.(Vilkår)

Denne skal hente V70-kundene tilbake til Volvo
Volvo V60 er neste modell i Volvos fornyelse. Bilen kommer som avgiftsvennlig ladbar hybrid.
00:46
Publisert: