Bilprodusenten Volvo selger stadig flere biler. I tredje kvartal solgte selskapet 154.914 biler, som er nesten 20.000 flere enn samme kvartal i fjor. Omsetningen økte med over 17 prosent til 55,7 milliarder svenske kroner, mens lønnsomheten gikk i motsatt retning.

Resultatet endte i tredje kvartal på 1,1 milliarder kroner, sammenlignet med 2,5 milliarder i samme kvartal i fjor.

–Volvo Cars vekst var fortsatt sterk med en salgsøkning på 14 prosent til konsument og en omsetningsøkning på 18 prosent. Sammenlignet med fjoråret påvirkes lønnsomheten av produktlanseringskostnader, høyere tollavgifter og lisenssalgseffekter. For hele året forventer vi rekordsalg og fortsatt sterk lønnsomhet, sier Volvo-sjef Håkan Samuelsson, i kvartalsrapporten.

Bekymringer

Volvo-sjefen sier den pågående spenningen i verdenshandelen er til stor bekymring for bilindustrien generelt og Volvo spesielt. Han ønsker seg en åpen, balansert handel uten bilimport-toll i EU, USA og Kina.

– Dette vil gi kunder bedre tilgang til biler til bedre pris og en rettferdig konkurranse vil styrke industrien i alle regioner. Vi har de siste årene endret til mer global produksjon, ved å bygge der vi selger. Dette setter oss i en bedre posisjon for å delvis dempe virkningen tollavgiftene allerede har gitt, sier Håkansson.

I september startet Volvo produksjonen av den nye modellen S60 i en ny fabrikk i Charleston i USA.

Europa er Volvos viktigste marked, der økte salget med 8,3 prosent, mens det i det voksende kinesiske markedet økte med 14 prosent. I USA var salget opp 15 prosent, mens i resten av verden økte salget med 33 prosent.

I Europa er mer enn halvparten av bilene Volvo selger en suv. XC60 er mest populær, mens veksten stort sett kommer av den nye mindre suven XC40, samt nyheten V60.

I Norge er det registrert nesten 8700 biler til og med 21 oktober. Det er en økning hittil i år på 2,2 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, i et bilmarked som hittil i år er nesten fem prosent ned. Over 67 prosent av bilene registrert i Norge er ladbare hybrider. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sjekk de praktiske løsningene i Volvos nye kompakt-suv
Volvo XC40 kommer med mange praktiske løsninger. DN viser deg noen av dem.
01:06
Publisert: