Ifølge en uttalelse fra selskapet er det snakk om at en komponent i eksosrensesystemet for lastebiler på visse markeder eldes raskere enn antatt, som noe gjør at motorene vil komme til å overskride utslippene av nitrogenoksid – også kjent som nox-gass.

Volvo sier ikke hvilke motortyper det er snakk om, men at de primært er solgt i Europa og Nord-Europa. Selskapet understreker at lastebilene møtte utslippskravene på tidspunktet de ble solgt.

En fullstendig analyse er ikke fullført og det er derfor ikke mulig å anslå de finansielle kostnadene.

«Kostnadene for å rette opp problemet kan dog bli betydelig», heter det i meldingen fra Volvo.

Volvo-aksjen falt på det meste over ni prosent tirsdag, det største fallet på én dag siden 2006, skriver Reuters. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skal du overleve en krise må du ha dette hjemme
Er du forberedt på en krisesituasjon? Har du tenkt på hva du må ha for å overleve et langvarig strømbrudd, vannstans, terror eller krig? Disse fem rådene kan være forskjellen på liv og død.
01:33
Publisert: