Registreringstallene for nye biler viser at bilsalget forsetter i stø kurs mot i underkant av 150.000 personbilene som de fleste norske bilimportører spådde før 2019.

Tyske Volkswagen går såvidt forbi amerikanske Tesla og har til og med november solgt 17.696 biler, mot Teslas 17.400 solgte personbiler.

Elbilandelen er opp fra forrige måned hvor den hadde en dipp, men er fremdeles under november 2018. Novembers mest populære modell ble Volkswagen Golf med 816 registreringer. På andreplass kom en annen Nissan Leaf med 535 registreringer.

Årets soleklart mest populære modell er fremdeles Tesla Model 3 med til sammen 14.432 registrerte biler, hvorav det kun kom 452 nye i november.

Tesla-leveringene pleier å ta seg opp mot slutten av hvert kvartal, men om det samme skjer i desember er ikke like sikkert. Insentivene fra amerikanske myndigheter forsvinner i januar, så det er ikke utenkelig at Tesla velger å sende flest mulig biler ut på hjemmemarkedet.

Det samme gjelder i og for seg elbiler fra andre produsenter. Selv om det ikke uttales direkte, er det få bilprodusenter som sender ut mange elbiler til kunder før de blir med på statistikken for 2020, da EU strammer inn utslippsgrensene og bøtelegger bilfabrikantene for utslipp som overstiger 95 gram CO2 per kilometer.

Den gamle rekorden for en enkeltmodell på 16.706 biler, stammer fra 1969 og holdes av Volkswagen Boble, en rekord som kanskje ser ut til å overleve også 2019.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.