Forslag om å gjenåpne forhandlingene om gresk gjeld med det formål å øke private kreditorer sine nedskrivninger blir beskrevet som politisk motivert og møtt med motstand fra Frankrike, den europeiske sentralbanken og Det internasjonale finansinstituttet (IFI).

Det skriver Financial Times torsdag.

Avisen skriver at forslagene om økte nedskrivninger kommer fra blant annet Tyskland og Nederland, mens motstanderne mener det vil resultere i fornyet press på europeiske bankaksjer og det italienske obligasjonsmarkedet.

- Alle må holde seg fokusert og ikke la seg distrahere, sier lederen for IFI Charles Dallara i en kommentar til forslagene og legger til at en gjenåpning av forhandlingene vil virke ”mot sin hensikt”.

Les mer:
Redd Hellas - eller armageddon
Håpløsheten brer seg i Hellas
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.