- Dette er en banebrytende konstellasjon hvor kringkaster, distributør og innholdsprodusent integreres i en og samme virksomhet. Norske mediebrukere vil få glede av dette gjennom bedre og bredere tilbud både på innholds- og distribusjonssiden, sier Gunnar Evensen, administrerende direktør i Get og TDC Norge, i en pressemelding.

Konkurransebilde i endring

Transaksjonen samler TDCs portefølje av mobil-, bredbånd- og tv-tjenester med MTGs innhold, tv-kanaler og streamingtjeneste.

MTG Nordic er Modern Times Groups nordiske avdeling.

- Vi ser at konkurransebildet i medieindustrien er i rask endring, og vi etablerer nå en sterk nordisk aktør for å gi kundene et enda bedre lokalt alternativ, sier administrerende direktør Morten Aass i MTG Norge i pressemeldingen.

Ett selskap

Sammenslåingen gjøres for å skape et bredere tilbud, heter det i pressemeldingen. Nå vil kanaler som Yousee, Viasat, TV 3 og Viaplay være samlet under ett selskap.

- Både i norsk og nordisk sammenheng blir dette et selskap med en rekkevidde og innovasjonskraft som vil komme norske kunder til gode. I Norden vil selskapet ha 2,8 millioner tv-kunder og ha tilgang til mer enn 10 millioner hjem. Det gir et unikt utgangspunkt til å utvikle fremtidens underholdnings-konsepter til våre felles norske kunder, sier Evensen.

Mer innhold

Samlet vil de to selskapene ha 3 millioner tv-abonnenter i Norden, i tillegg til over ti millioner husstander som har et produkt fra minst et av selskapene.

Monster og Strix, som er blant Norges største produksjonsselskaper, inngår også i det nye selskapet.

- Vi skal gjøre betydelige investeringer i norske og nordiske konsepter, og vi vil i tillegg stå sterkere sammen for å sikre norske seere tilgang til det beste innholdet internasjonalt av filmer, serier og sport sier Morten Aass.(Vilkår)