Mulla Krekar, som de siste årene har bodd på Tøyen, må nå bo på Kyrksæterøra som ligger 103 kilometer sørvest for Trondheim.

Krekars medforsvarer, advokat Arvid Sjødin,  mener behandlingen bryter med internasjonale konvensjoner.

- Siste ord er neppe sagt i denne saken, og jeg vil imøtese en betraktning på dette i retten. Den type krumspring for å løse opp i valgløfter synes ikke å være i tråd med Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen (EMK), hvor slik flytting blir imøtegått. Her er det snakk om at Krekar blir flyttet bort fra sin familie.

Det er på bakgrunn av flere kriterier satt av PST at Ap-kommunen Hemne er bestemt som oppholdssted. Ved siste kommunevalg, fikk Ap 51 prosent av stemmene.

Krekar tvinges til å bo på Jarlen mottakssenter, som er et delvis desentralisert mottak med totalt 209 plasser, og pålegges meldeplikt.

– Foreløpig har vi ikke noe vedtak eller informasjon å gi, sier kommunikasjonsrådgiver Hege Marie Vikaune ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Oslo politidistrikt opplyser i en pressemelding at Krekar til enhver tid holde seg innenfor Hemne kommunes grense.

Krekar må melde seg for lokalt politi tre ganger i uken.  Vedtaket gjelder foreløpig ut 2015.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.