– SV kommer til å kreve at andre asylsøkere som flykter fra forfølgelse fra nettopp slike folk som Krekar, må slippe å bo sammen med en som myndighetene her mener er farlig for oss, sier SVs stortingsrepresentant Karin Andersen etter at det er kjent at Oslo-politiet har besluttet at mulla Krekar skal tvangsflyttes til Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag.

Hun mener det er ansvarsfraskrivelse fra politiet og justisministeren når ansvaret for Krekar skyves over på et asylmottak. Andersen mener politiet og Justisdepartementet heller bør skaffe Krekar en bolig og passe på ham der.

– Anundsen må svare på om han kan garantere at asylsøkere som flykter fra nettopp trusler og forfølgelse i Midtøsten, ikke skal måtte bo sammen med Krekar på mottak, sier hun. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.