Torsdag ble det kjent at Riksadvokaten ber om at det blir tatt ut tiltale mot Krekar for oppfordring til straffbare handlinger.

Krekar, eller Najmuddin Faraj Ahmad som han egentlig heter, har sittet varetektsfengslet siden han 25 februar gjorde et intervju med NRK og en kurdisk TV-kanal noen dager tidligere. I intervjuene uttalte han at han ville sende en gave til den som dreper en navngitt kurder, en mann 59-åringen tidligere er dømt for å ha truet på livet.

Det er foreløpig ikke avgjort om han også vil bli tiltalt for å ha fremsatt trusler, slik han er siktet for.

- Etter min oppfatning er det slik at dersom han blir kjent skyldig, så har han allerede sonet ferdig. En slik oppfordring fortjener ikke en lengre enn straff enn det han allerede har sonet i varetekt, sier Krekars forsvarer Brynjar Meling til VG.

Fengslingsmøtet starter fredag klokken 10 i Oslo tingrett. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.