Krekars rettsmøte er berammet til klokken 15, mens de øvrige to pågrepne fremstilles klokken 13 og 14. Alle de tre rettsmøtene går i sal 250.

59 år gamle Krekar, som egentlig heter Najmuddin Faraj Ahmad, ble natt til torsdag pågrepet i fengselet i Kongsvinger. Nordirakeren, som har et utvisningsvedtak fra 2003 hengende over seg, er siktet av italiensk politi for å ha inngått et terrorforbund med en rekke andre personer i ulike land i Europa.

Italiensk etterretning mener Krekar leder den internettbaserte organisasjonen kalt «Rawti Shax» (Ny Kurs eller Mot Fjellet). Ifølge italiensk politi er dette et internasjonalt terrornettverk knyttet til den såkalte Den islamske staten (IS) som de mener var i ferd med å planlegge terrorangrep i flere land, inkludert Norge.

Krekar nekter straffskyld for disse anklagene. Samtidig opplyser Politiets sikkerhetstjeneste (PST) at det ikke har vært konkrete trusler mot norske borgere.

De to andre pågrepne i Norge som skal framstilles for varetektsfengsling fredag, er en 38-årig norskkurder fra Fredrikstad og en 42 år gammel irakisk borger bosatt i Drammen.

Totalt 17 personer i fem land ble pågrepet i en koordinert aksjon natt til torsdag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.