De to blir fremstilt for forlenget fengsling i Oslo tingrett fredag, siktet for å ha planlagt terror.

– Vi vil be om at de to blir varetektsfengslet i fire nye uker, sier politiadvokat Signe Aalling i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NRK.

Mulla Krekar og 42-åringen ble torsdag i forrige uke fengslet i åtte dager i påvente av fristen italienske myndigheter har for å komme med en formell utleveringsbegjæring. Fristen utløper fredag.

Krekar, eller Najmuddin Faraj Ahmad som han egentlig heter, avviser anklagene fra italienske myndigheter, som mener han leder en terrororganisasjon kalt Rawti Shax.

Italiensk politi har varslet at de også vil be om utlevering av en 42 år gammel iraker bosatt i Drammen, som italiensk politi mener har tilknytning til Rawti Shax.

Aalling opplyser at oversettelsen av utleveringsbegjæringen ikke er klar, og at PST derfor ikke har mottatt dokumentene selv.

 

Les også: Sjefanalytiker om kronesjokket: - Enorme krefter på gang

Oljeselskap kutter stort i investeringer

Traaseth mener hun ikke skrev om varsling

 

Se også:

Sjokolade for klima:

Sjokolade for klima
Med isbjørner og sjokolade kjemper de sivile organisasjonene med å få fokus for sine syn under klimaforhandlingene i Paris.
01:35
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.