- Det er to forhold som begrunner oppreisningen. Det ene er de antall dager man har sittet. Og så er det jo slik at man også får oppreisning når man har fått ødelagt sitt gode navn og rykte, sier mullaens advokat Brynjar Meling til TV 2.

Allerede dagen etter frifinnelsen for trusler i mars, varslet Krekar et oppreisningskrav mot staten. Nå er kravet formelt fremmet, bekrefter advokat Brynjar Meling, som har representert Krekar gjennom en årrekke.

Den omstridte mullaen vil ha 200.000 kroner i oppreisning for at rettsprosessen mot ham har ødelagt hans gode navn og rykte, ifølge Meling.

- Det er to forhold som begrunner oppreisningen. Det ene er de antall dager man har sittet. Og så er det jo slik at man også får oppreisning når man har fått ødelagt sitt gode navn og rykte, sier Meling til TV 2.

Han poengterer at loven er lik for alle i Norge, og at Krekar - uansett om noen måtte finne det provoserende - trolig vil ha krav på oppreisning for urettmessig rettsforfølgelse.

Juryen i lagmannsretten mente, i motsetning til dommerne i Oslo tingrett, at det ikke var bevist at Krekar hadde fremsatt trusler og oppfordret til straffbare handlinger mot kurderen Halmat Goran i et NRK-intervju. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.