Mulla Krekar ble natt til torsdag pågrepet i fengsel, siktet for terrorplanlegging i Italia. Nå kan han bli utlevert om retten sier ja til utleveringsbegjæringen fra italienske myndigheter.

Samtidig slo politiets beredskapstropp til mot to adresser i østlandsområdet. To personer er pågrepet, melder TV 2.

Alle tre blir fredag fremstilt for Oslo tingrett, der retten skal ta stilling til utleveringsbegjæringen fra italienske myndigheter.

– Sammen med beredskapstroppen har PST etter rettsanmodning bistått italienske myndigheter i pågripelse av tre personer og ransakinger i forbindelse med pågripelsene, sier pressetalskvinne Siv Alsén i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

TV 2 får også bekreftet at det nå foreligger en avtale mellom Norge og Italia om utlevering av Krekar. Det er retten som avgjør om vilkårene for utlevering er oppfylt.

Mulla Krekar ble 30. oktober dømt til ett år og seks måneders fengsel for å ha kommet med drapstrusler mot kurderen Halmat Goran i et intervju med NRK. Krekar ble pågrepet i februar og har sittet i varetekt siden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.