Blant 1.200 sider med etterforskningsdokumentasjon, er det også utskrifter av avlyttede samtaler mulla Krekar har hatt med familiemedlemmer i besøksrommet i Kongsvinger fengsel, ifølge TV 2. I over ett år skal Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ha avlyttet besøksrommet med skulte mikrofoner, som bistand til etterforskning italiensk politi har drevet mot Krekar.

2. mars 2013 gir Krekar ifølge materialet beskjed om at det skal gis klarsignal for at organisasjonen han angivelig leder, Rawti Shax, skal brenne det norske flagget i en offentlig demonstrasjon. Det neste skrittet er «å brenne den norske Grunnloven. Og som tredje skritt kommer vi til Stortinget og setter fyr på det».

– Dette er nytt for meg. Jeg kan ikke kommentere enkeltheter så lenge jeg ikke har fått dokumentinnsyn. Det ville være useriøst av meg som forsvarer, sier Krekars forsvarer, advokat Brynjar Meling, til TV 2.

Krekar sier han dessuten «skulle ønske de var i stand til å brenne også en norsk ambassade» – og at han ikke vil motsette seg det hvis noen finner ut at de skal gjøre det, ifølge den italienske etterforskningen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.