Avismogulen Rupert Murdoch vil starte sitt eksperiment med å ta betalt for alle nettaviser fra juni av, skriver Financial Times på sine nettsider.

I dag er Times Online en gratis nettavis, men det er nå klart at i juni blir nettstedet erstattet av nettstedene thetimes.co.uk og thesundaytimes.co.uk. De to nettavisene vil koste ett pund for en dags tilgang og to pund for en ukes tilgang for leserne. For internasjonale brukere blir prisen henholdsvis to og fire dollar.

Rupert Murdochs News Corp har allerede tatt betalt for å lese Wall Street Journal på nettet. Det var denne suksessen som gjorde at Murdoch nå tror tiden er inne for å lukke flere nettaviser til betalingstjenester. Håpet er at brukere er villig til å betale for å lese nettavisene, noe som kan demme opp for den fallende interessen for papiraviser.

Ifølge FT.com hadde Times Online i februar 20,4 millioner unike brukere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.