I forrige uke slo eierne av musikkjeden 4Sound seg konkurs etter store underskudd over tid. Nå har en gruppe bestående av tidligere eiere kjøpt tilbake butikkene, skriver fagbladet Elektronikkbransjen.

– Det er en glede å kunne informere om at den norske delen av 4Sound-kjeden er tilbake på norske hender. Etter at butikkene har vært stengt i tre dager på grunn av varetelling, åpner de igjen i morgen. Inntil videre blir det videre drift i Bergen, Sandnes, Stavanger og Trondheim, de to butikkene i Oslo og den på Gjøvik, mens vi i Tønsberg har valgt å ikke åpne igjen. Derimot kan det bli aktuelt å senere åpne igjen i Tønsberg, på en ny lokasjon, sier Magne Iversen til fagbladet.

Det var Music Retail Norway som eide 4Sound frem til konkursen. Musikkjeden har hatt betydelige underskudd i den norske virksomheten og kom i brudd med lånevilkårene hos Nordea. Den siste uken har de nye eierne vært i forhandlinger med bostyreren, ifølge Elektronikkbransjen.

– Dette har vært svært hektisk, og målet vårt har vært å sikre videre drift i butikkene så snart som mulig. Vi har lynraskt etablert selskapet Gitarhuset 4Sound Norge Holding AS (GH4S AS), der Falck-familien i Trondheim, Jan Terje Fosse som er tidligere eier av butikken i Bergen, Morgen Johnsen som også eier Morgan Instrument AS og jeg er inne på eiersiden. Vi har kjøpt selskapet med lager, løsøre og innbo, merkevaren og nettbutikken 4sound.no, og vil drive videre i det norske markedet, fortsetter han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.