Det har lenge vært spekulert i om artisten nyeste album skal distribueres gjennom strømmetjenester, men torsdag kom beskjeden om at dette ikke ville skje, melder New York Times.

Albumet «25» er Adeles første plateslipp på nesten fem år, men fans som hadde gledet seg til å lyttet til dette på strømmetjenestene Spotify og Apple Music må se etter andre løsninger.

Fremtidens distribusjonskanal

Strømming har blitt en rask voksende del av musikkindustrien, og flere i bransjen anser tjenesten for å være musikklyttingens fremtid. Likevel har slike tjenester skapt diskusjoner rundt rettigheter og kontroll over egen musikk, og enkelte artister har valgt å nekte deling av egen musikk hos tjenestene.

Adele følger dermed etter artister som Taylor Swift og Beyoncé som selv har satt premissene for hvordan deres musikk skal distribueres. Ifølge kilder skal Adele ha vært med på å ta avgjørelsen.

Brudd med digitale selskaper

Adeles tidligere utgivelser, albumene «19» og «21» samt hennes nyeste hitsingle «Hello», er alle tilgjengelige på strømmetjenestene, men stjernen markerer nå sitt brudd med de digitale selskapene og lar fansen kjøpe albumet hos iTunes, skriver Telegraph.

 

Les også:
- Slik jeg ser det har høyesterett aldri gått så langt i å beskytte journalistisk materiale

– Jeg er usikker på om det er kunnskapsløst eller historieløst

– Vil ha sugerør i statskassen dnPlus  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.