2018 ble et godt økonomisk år for den norske DJ-en Alan Walker. Han dro inn 26 millioner kroner gjennom sitt eget selskap i fjor.

Noe av inntektene har gått til en ny bil. I mars gikk han til anskaffelse av en svart Ferrari 488 Spider.

En grå Ferrari 488 Spider på utstilling under Geneva International Motor Show i mars 2018. Alan Walker har kjøpt seg tilsvarende bil i svart.
En grå Ferrari 488 Spider på utstilling under Geneva International Motor Show i mars 2018. Alan Walker har kjøpt seg tilsvarende bil i svart. (Foto: Robert Hradil/Getty Images)

Walker kjøpte sin første sportsbil – en Audi R8 Spyder – allerede som 19-åring. Da hadde han ennå ikke fått førerkort.

Raskere – men mindre sjelden

Nå ligger Audien for salg med en prisantydning på 1,29 millioner kroner.

Nyervercelsen Ferrari 488 Spider er en betydelig oppgradering – den har 670 hestekrefter, mens Audien «bare» kan skilte med 560 hestekrefter.

Ferrarien går fra null til 100 kilometer i tomen på tre sekunder, og har en toppfart på 325 kilometer i timen. Det er åtte kilometer i timen mer enn Audi R8 Spyder klarer på papiret.

Audien er på den annen side en langt sjeldnere bil enn Ferrarien. Den takløse GT-modellen er kun produsert i 333 eksemplarer. Kun to Audi R8 GT er registrert i Norge, mens registreringstallene for Ferrari 488 er på 29 biler siden den kom i 2015.

Walkers nye bil i garasjen.
Walkers nye bil i garasjen. (Foto: Skjermdump)

Ni av disse er av den takløse Spider-utgaven som Walker har kjøpt. Ett eksemplar ligger ute til salgs på Finn.no til en pris på 3,29 millioner kroner. Det er uklart hvor mye Walker har gitt for sin Ferrari, men det er tatt pant i bilen på 2,8 millioner kroner.

Viser frem hus, hund og bil

Walker lager en videoblogg kalt «Unmasked Vlog» på Youtube. Navnet refererer til at artisten som regel har opptrådt maskert.

Alan Walker med den karakteristiske masken under Jugendfest 2018 på Color Line Stadion i Ålesund.
Alan Walker med den karakteristiske masken under Jugendfest 2018 på Color Line Stadion i Ålesund. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB Scanpix)

I et innlegg i denne videobloggen viser Walker frem både funkisvillaen sin i Bergen, hunden Happy og den nye sportsbilen. Videoen, med tittelen WELCOME TO MY HOME – Unmasked Vlog (#17) har over 3,5 millioner visninger.

Det har ikke lyktes DN i å få en kommentar fra Alan Walker eller managementet hans. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.