Den norsk-britiske DJ-en og musikkprodusenten Alan Olav Walker har lagt bak seg et godt fjorår, der han blant annet ble kåret til Årets spellemann.

Rent økonomisk ser det heller ikke så verst ut for bergenseren. 21-åringens selskap hadde et resultat før skatt på 26,2 millioner kroner, viser det ferske årsregnskapet.

Det er nærmest en tredobling av resultatet fra 2017, som viste 9,1 millioner.

Tallene her gjelder kun salgsinntekter fra strømming, platesalg, og kommersielle samarbeid. Nå har DN også fått tilgang på resultatene i enkeltpersonforetaket Alan Walker Live og Alan Walker Concerts, som viser inntektene fra Fana-guttens konserter gjennom fjoråret.

Solgte for 35 mill.

Selskapet står oppført med salgsinntekter på om lag 35 millioner kroner. Dette er også en kraftig forbedring fra 2017, der tilsvarende inntekter var 21 millioner.

Det ble ikke tatt ut noe utbytte, men fjorårets lønnskostnader forløp seg til 1,2 millioner på det ene årsverket DJ-en har opprettet.

Han er selv styreleder i selskapet han eier alle aksjene i, og som bærer hans navn. Han tar ut en lønn som styreleder på i overkant av 700.000 kroner.

Hunden følger etter

Walker er et av de store navnene innenfor elektronisk dansemusikk (EDM) internasjonalt. Han slo gjennom med låten «Faded» i desember 2015, som siden er blitt en av de mest strømmede norske låtene noensinne.

Artisten har omlag seks millioner følgere på Instragram, men også i kretsen rundt Walker strømmer det på med nye følgere. Walkers hund har nå fått en Instagram-skare på 53.000 følgere, skriver Bergensavisen.

Walker har, i likhet med artist- og Bergen-kollega Kygo, nådd eventyrlige strømmetall. Kygo gikk likevel forbi Walker inntektsmessig etter hele 87 konserter og nær en kvart milliard i omsetning i fjor.

Walker sitter likevel ikke stille. Bergenseren har en travel turnésommer foran seg, med opptredener i blant annet Ungarn, Tsjekkia, Tyskland, Canada, USA, Sør-Korea og Japan.

Gunnar Greve, Alan Walkers manager, kommenterer resultatene slik i en tekstmelding til DN: «Karrieren, og følgelig forretningen, går bra!».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.