I sin begrunnelse vektlegger Riksmålsforbundet at Vinger har gjort seg bemerket som musikkanmelder i Dagens Næringsliv, som redaktør i Gyldendals litteraturtidsskrift Vinduet og som redaktør i gratisavisen Natt & Dag.

– Det er bra at kulturkommentarer om musikk også kan ha en språklig betydning. Jeg har skrevet i DN i snart 15 år, og det er et fint sted å benytte språket i spaltene, sier Vinger.

Han var redaktør i Natt & Dag i ti år før han ble redaktør for Vinduet i 2008.

– Kulturjournalistikken er under press, så det er fint at den blir satt pris på, sier anmelderen.

To NRK-vinnere

Riksmålsforbundets mediepriser deles årlig ut til journalister, programledere og skribenter som utmerker seg med god og stilsikker bruk av riksmål eller moderat bokmål i mediene.

Forbundet deler årlig ut de tre medieprisene Gullpennen, TV-prisen og Lytterprisen. De to sistnevnte går i år til NRK-journalistene Hans Olav Brenner og Fredrik Solvang.

«Brenner har markert seg med sine intervjuer og bokprogrammer i NRK TV, mens Solvang er en kjent røst som programleder i Dagsnytt 18», heter det i pressemeldingen fra Riksmålsforbundet.

Selve prisoverrekkelsen vil finne sted under et åpent arrangement i Oslo 24. april. 

Les noen av Vingers siste musikksaker her:

Forblåst norsk jazz

Highasakites nye eliteseriehymne

Iggy sett med tv-øyne

Bartebyens nye image

På sporet av den tapte tid - igjen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.