Apples krisekvartal inneholdt også noen piler som peker oppover: Selskapets inntekter fra musikk har aldri vært større.

– Jeg er veldig stolt over å kunne si at vi – 16 år etter at vi lanserte Itunes Store – hadde vår høyeste kvartalsomsetning fra musikk noensinne takket være den store populariteten til Apple Music, som nå har over 50 millioner betalende brukere, sa konsernsjef Tim Cook i Apple under presentasjonen av tallene for fjerde kvartal i 2018.

Det er ti millioner flere abonnenter enn i april 2018, som er forrige gang Apple ga ut abonnementstall under en kvartalspresentasjon.

Spotify vokser raskere

Men Apple Musics vekst er ikke rask nok til å matche markedslederen, Spotify. Den svenske strømmetjenesten legger først frem tall for fjerde kvartal i neste uke, men har allerede større vekst på tre kvartaler enn Apple har hatt på fire.

Spotify har 87 millioner betalende abonnenter, men ventes å legge frem enda sterkere tall neste onsdag.

Den norskutviklede strømmetjenesten Tidal har ikke rapportert abonnementstall siden april 2016, som senere viste seg å være blåst opp. Ved inngangen til 2018 lå tjenesten på omkring én million abonnenter, ifølge interne tall DN har fått tilgang til.

Optimismen tilbake i musikkbransjen

Det økende antallet kunder for strømmetjenestene er avgjørende for at musikkmarkedet igjen har opplevd vekst de siste årene – etter 15 års nedgang siden årtusenskiftet.

Ifpi, interesseorganisasjonen til de store plateselskapene, har ennå ikke lagt frem offisielle omsetningstall for platebransjen i 2018.

Men det britiske analyseselskapet Midia Research, som over flere år har levert presise estimater, anslår at det ble omsatt innspilt musikk for 18,9 milliarder dollar i fjor. Det er en økning på 8,2 prosent. Strømming står for litt over halvparten av omsetningen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Endelig er elbilen Audi E-tron kommet til Norge: Men hvor langt går den når det er minus 10, snø og slaps?
03:08
Publisert: