Hjelp og støtte blir ikke alltid satt pris på.

Hele 26 prosent av norske musikere som har tjent penger utenlands og fått hjelp og støtte fra Music Norway mener hjelpen de har fått enten ikke har vært viktig i det hele tatt eller vært lite viktig.

Dette går frem av en undersøkelse som organisasjonen selv står for. Dersom man regner inn antallet i spørreundersøkelsen som mener Music Norway-støtten verken har vært viktig eller uviktig, er når den negative responsen opp i hele 44 prosent.

Det er BI Center for Creative Industries som har utført undersøkelsen hvor totalt 962 musikere har deltatt.

Stor undersøkelse

Music Norway får i år 22 millioner kroner over statsbudsjettet, og direktør Kathrine Synnes Finnskog sier hun tar klientenes respons til etterretning.

- Jeg tror dette skyldes en kombinasjon av av man opplever ikke å ha fått nok midler, og at man ikke samtidig har brukt rådgivningstilbudet vårt. Vi skal nå analysere alt materialet vi får her for å finne ut hvor vi ikke treffer. Dette er en kontinuerlig prosess for å justere alle virkemidler til å passe til et oppdatert musikkliv, sier Kathrine Synnes Finnskog.

Til sammenligning forteller likevel totalt 50 prosent av musikerne som har fått Music Norway-støtte at denne har vært enten ganske viktig eller svært viktig.

Undersøkelsen spør også  musikere som er aktive utenlands, men som ikke har brukt Music Norways tjenester i løpet av to år, om hva som er grunnen til dette. Her svarer 51 prosent at de  er usikre på hva Music Norway kan tilby dem.

51 prosent av de spurte musikerne oppgir å ha en inntekt på mellom 200 – og 500 000 kroner. 12 prosent oppgir inntekt på mellom 500- og 600 000 kroner mens 12 prosent ligger mellom 600 000 kroner og en million. To prosent tjener over en million kroner.

 

Se DNtv: De lager skiboksen som kommer ned til deg:

De lager skiboksen som kommer ned til deg
Har du stått i døråpningen på bilen og kavet for å få skiene opp i takboksen? Nå har selskapet Dropracks søkt om patent på oppfinnelsen som kan gjøre akkurat dette enklere for deg. Møt dem i DNs pitchekonkurranse denne uken.
01:09
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.