– Det var et suksessår. Sett i kontekst med at Frode (Viken, journ.anm.) gikk bort i år, er det bra vi fikk gjennomført det vi gjorde, sier Eivind Berre, DDE-bassist og representant for Rai Rai Entertainment as.

I 2016 hadde DDE en omsetning på 14,7 millioner kroner, og i 2017 økte de den til 18,1 millioner. Det kommer frem av regnskapet til Rai Rai Entertainment as.

Resultatet gikk derimot i motsatt retning. Driftsresultatet til trønderrockerne gikk ned fra 700.000 kroner i 2016, til 400.000 i 2017. Resultat før skatt gikk ned fra en halv million til 100.000 kroner.

Bandet feiret 25-årsjubileum i Oslo Spektrum i 2017. Berre sier at dette var en av flere investeringer de gjorde som resulterte i at kostnadene gikk opp.

Gitarist døde tidligere i år

31. mars i år døde gitarist og låtskriver i DDE, Frode Viken. Viken hadde de siste årene kjempet mot kreft. Han sto bak flere av bandets låter, inkludert melodien til «Vinsjan på kaia».

I 2017 fikk DDE gjennomført konserter i Bergen, Murmansk, og Mo over tre dager. Dette var en referanse til sangen, som åpner med linjene «Vi kika på båta fra Bergen og Murmansk og Mo».

Frode Viken (til venstre), med vokalist Bjarne Brøndbo.
Frode Viken (til venstre), med vokalist Bjarne Brøndbo. (Foto: Johannessen, Gitte)

– Målet vårt var at det skulle være vår pilegrimsreise. Å oppleve historien bak en av våre største hiter, sier Berre.

– Sangen er et stykke norgeshistorie, og det å få gjøre den reisen, gjorde jo at vi fikk dykket også inn i vår egen historie.

«The show must go on»

Berre sier at Viken ønsket at DDE skulle fortsette etter at han gikk bort. I sommer har bandet vært på turné, med Vikens sønn Daniel som stedfortreder.

– Vi bestemte oss fort for å fullføre 2018 og være bedre enn noen gang. Nå er vi heldige fordi Daniel sa ja til i år å ta farens plass på scenen. Så vi ønsker ikke å ta noen store valg før året er omme, sier Berre.

– Hvordan vi fortsetter, er derimot det store spørsmålet. Vi kan fortsette å spille som før, men en viktig mann er her ikke lenger.

Berre sier at det fremdeles er uvirkelig at Viken er borte.

– Det tar lang tid før realitetene og konsekvensene går helt opp for en.(Vilkår)

– Youtube står alltid i hodet ditt
Sander Austad Dale, også kjent som Randulle på Youtube, gir innsikt i hverdagen sin.
01:41
Publisert: