Bergkastet kommer fra stillingen som direktør ved Høgskolen i Lillehammer, men var tidligere administrerende direktør i Oslo Kino i en årrekke.

Han har også vært direktør ved Nationaltheatret og Rogaland Teater. 

Bergkastet har vært styreleder for Sentralen, Dansens Hus og Teater Manu, og har for tiden styreverv i NRK og Sparebankstiftelsen DNB.

Han tiltrer som administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett 1. august 2017.

– Vi har lett etter en samlende leder som skal legge til rette for at vi skal kunne fortsette med å skape opera- og ballettkunst på et høyt internasjonalt nivå, sier styreleder Anne Carine Tanum i en pressemelding.

Mange nye

Det har vært en god del utskiftninger i ledelsen av Den Norske Opera & Ballett.

I oktober ble det kjent at Nils Are Karstad Lysø ville slutte som direktør allerede sommeren 2017.

– Etter å ha tenkt grundig over det i løpet av sommeren, har jeg bestemt meg for å vende tilbake til næringslivet og ha mitt daglige virke der, sa Lysø.

Når Bergkastet overtar neste sommer, vil Operaens «nye» lederteam foruten ham bestå av:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Operasjef Annilese Miskimmon som kommer fra Den Jyske Opera i Aarhus og begynner som operasjef i Norge samtidig som Bergkastet begynner i sin jobb.
  • Musikksjef Karl-Heinz Steffens, som startet i jobben i august i år.
  • Ingrid Lorentzen, som har vært ballettsjef siden 2012.