Onsdag kom beskjeden om at det ble tatt ut konkurs for produksjonsselskapet Seaside Productions as. Dette betydde kroken på døren for den nye musikkfestivalen på Hove, Hove Music Festival, som skulle gå av stabelen 28. til 29. juni.

Kjente norske artister som Ina Wroldsen, Klovner i Kamp og Bjørn Eidsvåg sto på plakaten. Den svenske dj-en Alesso, Jason Derulo, og Robin Schulz var headlinere på festivalen.

Ifølge en åpningskjennelse fra Aust-Agder tingrett oppgir selskapet å skylde åtte millioner kroner. Verdiene i selskapet er anslått til rundt 770.000 kroner.

– Gjelden, som er estimert til åtte millioner kroner, stammer hovedsakelig fra billettkjøpere, leverandører og ikke minst eiere og støttespillere som har lånt inn penger for å skape det som skulle bli en unik opplevelse på Hove. I tillegg har vi også medarbeidere som har stått på og vært klare til å endelig skape noe nytt, men som nå ikke lenger har en jobb å gå til, skriver festivalsjef Marius Amundsen i en pressemelding.

Et festivalpass til årets festival kostet 1699 kroner, mens dagspassene kostet 999 kroner. I tillegg kostet det penger å bo på festivalcampen. Ifølge bostyrer Ole Magnus Heimvik er det solgt rundt 1600 billetter per dag.

– Som en av initiativtagerne bak Hove Music Festival har jeg opplevd et helt utrolig engasjement for å lykkes med dette arbeidet. Men med sviktende billettsalg de siste ukene og større kostnader som følge av nyetablering, fikk festivalen store likviditetsutfordringer i forkant av festivalen, skriver Amundsen.

– De siste ukene har jeg jobbet sammen med mine dyktige medarbeidere for å redusere kostnader og styrke den økonomiske situasjonen, men med gårsdagens beslutning er også videre utgifter kraftig redusert. Vi skal gjøre det vi kan for å ha en mest mulig ryddig prosess under avviklingen, og jeg håper på det sterkeste at færrest mulig blir berørt av gårsdagens beslutning, fortsetter han.

Artister kan ha krav mot festivalen

Gjeldspostene skal i all hovedsak være lån fra ulike aktører, kjøpere som har forskuddsbetalt billettene og aktører som har betalt for å stå på stand inne på festivalområdet.

Når det gjelder artistene som skal opptre, har noen fått betalt helt, noen delvis, mens andre ikke har fått noe enda. Heimvik vet foreløpig ikke hvilke artister det gjelder.

– Hva med dem som i forkant av festivalen har kjøpt billetter?

– Slik jeg ser det, så er det i utgangspunktet ikke noe man kan forvente å få returnert fra boet, sier Heimvik. Advokaten opplyser om at man i så fall må melde krav i boet.

– Når det er sagt, så har boet heller ikke midler til å betale tilbake alle som har forskuddsbetalt.

Slik så hjemmesiden ut til Hove Music Festival før den ble stengt og erstattet med en tekst om at den er konkurs.
Slik så hjemmesiden ut til Hove Music Festival før den ble stengt og erstattet med en tekst om at den er konkurs. (Foto: Faksimile:https://hovemusicfestival.no)

Agent var skeptisk

Popartisten Anna of the North skulle egentlig opptre på festivalen. Agenten hennes Karsten Baugstø forteller at de sikret seg depositum før artisten ble annonsert.

– Vi var i utgangspunktet veldig skeptiske til om de skulle få det til. Det å skulle gjenopprette en av Norges største festivaler med et mye mindre budsjett, og uten nøkkelspillere som tidligere var involvert, som bookingsjef Toffen Gunnufsen, gjorde det ekstra vanskelig. Det virket ikke for meg som de nye folkene bak festivalen skjønte helt hva de holdt på med. Da vi så headlinerne skjønte vi at det ville bli vanskelig for dem å selge nok billetter, sier han.

Bostyrer Heimvik sier de som ønsker pengene tilbake, og har kjøpt billetter med kredittkort, heller kan forsøke å få tilbake pengene gjennom sine kredittkortselskap.

– Hvor lang tid vil det ta å behandle konkursboet?

– Det er helt umulig å si. Noen konkursbo er raske å behandle, andre tar årevis. Dette boet virker så langt oversiktlig ut ifra situasjonen, sier Heimvik.

Hove Music Festival er en ny festival av året, som etter planen skulle gå av stabelen på Tromøya, der den tidligere Hovefestivalen ble arrangert i en årrekke. Den siste Hovefestivalen ble arrangert i 2014.

Beskjeden om konkursen ble lagt ut på Hove Music Festivals hjemmesider onsdag ettermiddag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.