Musikkinvestor Per Karsten Ims eierselskap Arjuna as, som var deleier i musikkfestivalene Norwegian Wood og Skral Festival, er konkurs.

– Det er en konkursbegjæring fra Oslo kemnerkontor. Det er basert på manglende betalt arbeidsgiveravgift og forskuddstrekk på skatt. Og en betydelig restskattpost, sier partner Egil Hatling i advokatfirmaet DLA Piper, som er oppnevnt som bostyrer for konkursen.

Ims har en rekke konkurser og kontroverser bak seg, både som festival- og eiendomsinvestor.

Norwegian Wood gikk selv konkurs i 2017; Skral Festival er fortsatt i drift.

På spørsmål om hva konkursen får å si for Skral Festival, svarer Hatling at han nettopp har fått saken og ikke har rukket å gjøre seg kjent med selskapets virke.

Per Karsten Ims sier han tror Skral Festival overlever.

– Mitt heleide selskap Kadetten Holding as har fremmet et tilbud til Arjunas bobestyrer i dag om kjøp av Arjunas aksjepost i Skral Festival as, skriver han i en epost til DN.

– Hvorfor har ikke Arjuna betalt arbeidsgiveravgift, forskuddstrekk på skatt og restskatt?

– Hovedgrunnen er at selskapet har hatt en anstrengt likviditet, og ikke har lykkes med å realisere eiendeler, svarer Ims.

Kan stoppe rettssak

Arjuna er involvert i en rettssak som etter planen skal begynne neste uke, hvor konkursboet etter Norwegian Wood-festivalen krever to av eierselskapene for 1,5 millioner kroner.

Ims eier begge eierselskapene som er saksøkt, Arjuna og Narviga Invest, og begge to er nå slått konkurs.

Advokat Andreas S. Christensen, som er bostyrer i Norwegian Wood-konkursboet, forklarer at en sak kan bli stanset automatisk når en saksøker går konkurs. I saken som skal opp for tingretten neste uke forsøker Arjuna å få omgjort en dom fra forliksrådet. Derfor er Arjuna teknisk sett saksøker, forklarer Christensen.

– Jeg må diskutere med advokat Hatling og tingretten. Jeg har ikke noen konklusjon på hvordan dette ender i dag, sier Christensen.

Og legger til:

– Uansett om saken vil bli stanset automatisk eller ikke, må man vurdere om det er hensiktsmessig å gjennomføre en rettssak om Arjuna ikke kan betale.

Ifølge kredittopplysingsselskapet Soliditet er det registrert 12 betalingsanmerkninger på Arjuna på over 1,8 millioner.

Advokat Andreas S. Christensen skulle i retten på vegne av konkursboet etter Norwegian Wood-festivalen neste uke. Nå er det usikkert om saken blir noe av.
Advokat Andreas S. Christensen skulle i retten på vegne av konkursboet etter Norwegian Wood-festivalen neste uke. Nå er det usikkert om saken blir noe av. (Foto: Gunnar Lier)

Vurderer å be om konkurskarantene

Også et av Arjunas andre datterselskaper, Th 25 Drift as, ble begjært konkurs tirsdag.

– Jeg har varslet at det er nærliggende å foreslå konkurskarantene. Nå er det også to nye konkurser. Det betyr at vi må se nærmere på bildet, sier advokat Christensen i boet etter Norwegian Wood.

Konkurskarantene innebærer et forbud mot å starte nye virksomheter og varer normalt i to år, med mindre retten vedtar en annen lengde.

– Jeg er ikke enig i at det er grunnlag for det. Jeg har vært involvert i flere selskaper som har hatt store utfordringer, og brukt mye tid og penger på å redde disse, men i flere tilfeller har dette ikke lykkes, og den som har tapt mest penger er meg personlig. Arjuna er et selskap jeg har eid siden jeg stiftet det sammen med min mor i 1996, og jeg synes det er svært trist at dette nå er slått konkurs, svarer Ims.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.